Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa spanaćem i rikotom

Lazanja sa spanaćem i rikotom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
54318011
Lazanja sa spanaćem i rikotom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
7
"Nemate izgovora da ne napravite ovu neverovatno ukusnu lazanju od spanaća i rikote."

Potrebni sastojci

  • spanać - 1 kg
  • jaja - 3 komada, lagano umućena
  • rikota - 400 g ili sitni sir
  • parmezan - 20 g, rendan
  • mladi luk - 3 struka
  • sok od paradajza - 350 ml
  • listovi za lazanje - 12 komada, suvi
  • čedar - 120 g, rendani kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać očistite i dinstajte ga u šerpi bez vode dok se ne smežura. Dobro ga iscedite i sitno iseckajte.

Pomešajte rikotu, jaja, parmezan i sitno seckani mladi luk u posudi. Dodajte spanać i dobro promešajte smesu.

Sipajte 1/2 paradajz sosa u nauljeni pleh i prekrijte sa 3 lista za lazanje.

Na vrh premažite 1/3 fila od spanaća i ponovo prekrijte sa 3 lista lazanje. Nastavite dok se svi sastojci ne potroše, završavajući korom. Odozgo sipajte preostali paradajz sos.

Lazanju pospite rendanim kačkavaljem i pokrijte pleh aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Zatim uklonite foliju i pecite lazanju od spanaća još 10-15 minuta dok ne porumeni.

Pogledajte i kako da napravite lazanju sa pečurkama ili omiljenu lazanju bolonjeze.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: