Način pripreme
Spanać očistite i dinstajte ga u šerpi bez vode dok se ne smežura. Dobro ga iscedite i sitno iseckajte.
Pomešajte rikotu, jaja, parmezan i sitno seckani mladi luk u posudi. Dodajte spanać i dobro promešajte smesu.
Sipajte 1/2 paradajz sosa u nauljeni pleh i prekrijte sa 3 lista za lazanje.
Na vrh premažite 1/3 fila od spanaća i ponovo prekrijte sa 3 lista lazanje. Nastavite dok se svi sastojci ne potroše, završavajući korom. Odozgo sipajte preostali paradajz sos.
Lazanju pospite rendanim kačkavaljem i pokrijte pleh aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Zatim uklonite foliju i pecite lazanju od spanaća još 10-15 minuta dok ne porumeni.
Pogledajte i kako da napravite lazanju sa pečurkama ili omiljenu lazanju bolonjeze.