Način pripreme
Prethodno ugrevamo rernu na 180 stepeni. Spanać očistimo, blanširamo u vreloj vodi 2 minuta dok ne omekša. Odmah stavljamo u hladnu vodu i ocedimo.
U malo maslinovog ulja propržimo meso, beli luk i slaninu na umerenoj vatri 5 minuta. Dodajemo paradajz, paradajz pire i sos od pardajza, na kraju bujon i ostavljamo da provri.
Smanjujemo vatru i smesu ostavljamo na tihoj vatri poklopljenu 10 minuta. Začinimo solju i biberom po ukusu. Sos pripremamo tako što u rastopljeni maslac dodajemo brašno i mešamo 1 minuta na tihoj vatri.
Skidamo sa vatre i lagano sipamo u mleko. Vraćamo na vatru i uz neprestano mešanje ostavljamo još 4 minuta. Skidamo sa vatre i stavljamo sir.
U vatrostalu činiju sipamo četvrtinu pileće smese, pokrivamo sa 4 kore za lazanju i odozgo stavljamo jednu trećinu sosa sa sirom.
Nakon toga stavljamo nov sloj pileće smese, preko nje spanać i koru za lazanju, sloj sosa od sira i preostalu piileću smesu. Posipamo rendanim sirom.
Pečemo 50 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju. Ostavljamo da se malo ohladi pre serviranja.