Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Bogata lazanja sa spanaćem

Bogata lazanja sa spanaćem

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
322100216100
Bogata lazanja sa spanaćem1 / 2
20/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
8
"Toliko sočna i toliko sveža lazanja se ne viđa svaki dan, zato nemojte propustiti da je probate"

Potrebni sastojci

  • spanać - 500 g
  • mleveno meso - 1 kg, pileće
  • beli luk - 1 čen
  • slanina - 3 parčeta, isečena
  • paradajz - 425 g, isečeni
  • paradajz pire - 125 g
  • sos od paradajza - 125 g
  • bujon - 125 g, pileći
  • so
  • biber
  • kore - 12 komada, za lazanju
  • čedar - 125 g, rendan
  • za sos
  • maslac - 6' g, kravlji
  • brašno - 40 g
  • sveže mleko - 600 g
  • čedar - 125 g, izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno ugrevamo rernu na 180 stepeni. Spanać očistimo, blanširamo u vreloj vodi 2 minuta dok ne omekša. Odmah stavljamo u hladnu vodu i ocedimo.

U malo maslinovog ulja propržimo meso, beli luk i slaninu na umerenoj vatri 5 minuta. Dodajemo paradajz, paradajz pire i sos od pardajza, na kraju bujon i ostavljamo da provri.

Smanjujemo vatru i smesu ostavljamo na tihoj vatri poklopljenu 10 minuta. Začinimo solju i biberom po ukusu. Sos pripremamo tako što u rastopljeni maslac dodajemo brašno i mešamo 1 minuta na tihoj vatri.

Skidamo sa vatre i lagano sipamo u mleko. Vraćamo na vatru i uz neprestano mešanje ostavljamo još 4 minuta. Skidamo sa vatre i stavljamo sir.

U vatrostalu činiju sipamo četvrtinu pileće smese, pokrivamo sa 4 kore za lazanju i odozgo stavljamo jednu trećinu sosa sa sirom.

Nakon toga stavljamo nov sloj pileće smese, preko nje spanać i koru za lazanju, sloj sosa od sira i preostalu piileću smesu. Posipamo rendanim sirom.

Pečemo 50 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju. Ostavljamo da se malo ohladi pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: