Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Posna janija od graška sa šargarepom i paprikom

Posna janija od graška sa šargarepom i paprikom

Posna janija od graška sa šargarepom i paprikom
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Ukusna i posna janija od graška koja se vrlo brzo i lako priprema."

Potrebni sastojci

  • konzervirani grašak - 800 g
  • konzervirani paradajz - 1 šolja
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad
  • ulje - 5 kašika
  • mirođija
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i iseckajte papriku, luk i šargarepu. Zagrejte malo ulja i zapržite ih.

Malo mešajte i dodajte oceđeni grašak iz konzerve.

Posle nekoliko minuta dodajte paradajz iz konzerve, brašno i alevu papriku, dobro promešajte.

Nekoliko puta sipajte vodu da se brašno dobro rastvori.

Posnu janiju posolite i kuvajte na umerenoj vatri.

Kada je grašak potpuno skuvan, pospite seckanom mirođijom.

Posna janija od graška sa šargarepom i paprikom je veoma ukusna i jednostavna.

Ako volite da jedete grašak, pogledajte i kako da napravite supu od graška ili svoju omiljenu piletinu sa graškom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: