Način pripreme
Prvo počinjemo sa pripremom sastojaka, kobasicu sečemo na krugove, sudžuk i čajnu na tanke komade, pečene paprike na komade, sir izmrvimo, kačkavalj izrendamo krupnije, sveže paprike sečemo na krugove, paradajz na kriške, topljeni sir na male komade.
U đuvečare stavljamo po kašiku kravljeg maslaca i stavljamo u ugrejanu rernu da se rastopi. Razmažemo uz pomoć četke po ivicama i dnu.
Rasporedimo i poređamo navedene sastojke u đuvečiće, na dno sipamo sok od paradajza, stavljamo kašiku ljutenice, isečenu kobasicu, čajnu kobasicu i sudžuk, pečene paprike, mrvljeni sir, posipamo čubrom, komadima sveže paprike, oceđene pečurke, rendani kačkavalj, ivice svežeg paradajza i preko komade topljenog sira.
Poklopimo, stavljamo u rernu i pečemo 30 minuta.
Vadimo, razbujemo u svaku po jedno jaje, posipamo alevom paprikom i sačekamo da jaje bude gotoo.
Nakon što se jaje zapeče izvadimo iz rerne, ohladimo i serviramo bogataške đuvečiće sa maslinama, svežim peršunom i po želji ljutim papričicama.
Neka vam je ukusno!
Pogledajte takođe kako da napravite đuvečiće sa krompirom ili omiljene đuvečiće sa sirom na šopski način.