Način pripreme
Krompir se oguli, opere i stavlja da se kuva u posoljenoj vodi otprilike 20 minuta dok ne bude polugotov. Ocedi se i ostavlja da se ohladi. Zatim se renda na krupno rende.
Šargarepa se očisti i izrenda. Dinsta se 5-6 minuta u zagrejanom tiganju sa 1 kašičicom maslaca i malo vode - 2-3 supene kašike, posoli se po ukusu.
Pečurke se očiste i naseckaju na kockice. Dinstaju se sa 1 kašičicom masnoće 5-6 minuta. Dodaje se malo vode - 2-3 supene kašike, posoli se po ukusu.
Gotove pečurke se vade iz tiganja rešetkastom kašikom tako da oceđeni sos ostane u njem i odvaja se sa strane.
U tiganj sa sosom od pečuraka se dodaje 1 kašičica maslaca i vraća se na ringlu. Dodaje se i sveže mleko, posoli se sa 1/2 kašičice soli, kada dobro uzavri sklanja se sa strane i stavlja se izrendani čedar sir, meša se dok se sir ne istopi. Dobija se tečan sos.
Đuvečići (4 komada) se ređaju tako što se na dno stavlja 1/4 krompira, zaliva se sa 3 supene kašike sosa, odozgo se raspoređuje 1/4 šargarepa, ponovo se zaliva sa 3 supene kašike sosa, stavljaju se pečurke - 1/4 njih i sos se ravnomerno raspoređuju.
Odozgo se stavljaju sitno naseckani kiseli krastavčići. Đuvečići od povrća se poklapaju i stavljaju u hladnu rernu.
Rerna se uključuje na 200°С i peku se 40 minuta, tako što se poklopčići skidaju tokom poslednjih 10 minuta kako bi se zapekli đuvečići sa krompirom, pečurkama i čedar sirom.