Način pripreme
Umutite čokoladni krem sa 250 ml hladnog svežeg mleka i 4 kašike šećera u prahu oko 4 minuta. Zatim pripremamo piškote, koje ćemo poređati po stranama kalupa za tortu, ali ih sečemo da ne štrče previše.
Piškote potopimo u sok od kompota i ređamo ih u red. Kada smo ih poređali, stavljamo ih na dno kalupa za torte sa odvojivim dnom.
Sipajte polovinu čokoladnog krema preko. Zatim prelijte slatkom od jagoda i stavite još piškota i ostatak krema.
Stavite u frižider na oko 30 minuta, za to vreme umutite slatku pavlaku sa 4 kašike šećera i 1 poklopcem ruma.
Mutite mikserom dok se ne zgusne. Sipajte pavlaku preko, dobro je poravnajte i vratite u frižider.
Na kraju, ukrasite čokoladnu tortu od piškota jagodama odozgo i sklonite prsten iz kalupa.
Pogledajte i kako da napravite čokoladnu koru za tortu ili svima omiljenu tortu Garaš.