Način pripreme
Pomešajte sve sastojke, a treba da dobijete meko testo. Važno je da mleko bude malo toplo. Ostavite da naraste 1 sat.
Za nadev, pomešajte ostale sastojke. Zatim razvijte debelu koru u obliku pravougaonika. Namažite nadev na nju i čvrsto uvijte testo u rolat.
Sečemo po sredini i kada dobijemo dva kraja, uvijamo ih jedan u drugi. Odsečemo drugi kraj i ponovo ga uvijemo. Video jasno pokazuje kako.
Pokrijte krpom i ostavite uskršnji kolač da naraste još sat vremena. Jedno žumance pomešajte sa 10 ml svežeg mleka i premažite preko naraslog testa.
Pecite jednostavan uskršnji kolač sa bademima u zagrejanoj rerni 35 minuta na 175 stepeni.
Uživajte i ne prestajte da mesite domaće uskršnje kolače!
Pogledajte i kako se prave niti u uskršnjem kolaču, kao i koliko dugo treba peći uskršnje kolače.