Način pripreme
Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Pomešajte dve vrste brašna i prosejte ih kroz sito. Dodajte prašak za pecivo i promešajte.
Stavite šećer i jaja u posudu i dobro umutite mikserom. Dodajte ulje i kiselo mleko i ponovo umutite.
Dobija se gusta kaša. Postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo i ponovo mešajte dok ne postane glatko.
Nauljite 14 kalupa za mafine maslacem i pobrašnite ih. Kašikom rasporedite smesu u kalupe i poravnajte.
Stavite voće na sloj kuhinjskog papira da se ocedi. Voće raspoređujemo odozgo tako da bude svuda. Prilikom pečenja, deo voća pada u unutrašnji deo mafina, dok drugo ostajuoe na vrhu, tako da voća ima svuda.
Pecite na 170 stepeni u zagrejanoj rerni dok se ne ispeku, oko 23-25 minuta. Mafini postaju mekani i imaju blago kiselo-slatki ukus zbog voća.
Prijatno! Jedemo mafine sa malinama i kupinama uz kafu.
Pogledajte i kako da napravite čokoladne rikota mafine ili ukusne keto mafine sa borovnicama.