Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa malinama, kupinama, ribizlama i borovnicama

Mafini sa malinama, kupinama, ribizlama i borovnicama

MarianaMariana
Šef kuhinje
273842k
Mafini sa malinama, kupinama, ribizlama i borovnicama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
7
"Kada je recept ovako dobar, svi mogu i treba da naprave ove mafine - to je pravilo."

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 i 1/4 šolje belog + za posipanje kalupa
  • tipsko brašno - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 2/3 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • maline - 2 šolje sa kupinama, ribizlama, borovnicama
  • ulje - za podmazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Pomešajte dve vrste brašna i prosejte ih kroz sito. Dodajte prašak za pecivo i promešajte.

Stavite šećer i jaja u posudu i dobro umutite mikserom. Dodajte ulje i kiselo mleko i ponovo umutite.

Dobija se gusta kaša. Postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo i ponovo mešajte dok ne postane glatko.

Nauljite 14 kalupa za mafine maslacem i pobrašnite ih. Kašikom rasporedite smesu u kalupe i poravnajte.

Stavite voće na sloj kuhinjskog papira da se ocedi. Voće raspoređujemo odozgo tako da bude svuda. Prilikom pečenja, deo voća pada u unutrašnji deo mafina, dok drugo ostajuoe na vrhu, tako da voća ima svuda.

Pecite na 170 stepeni u zagrejanoj rerni dok se ne ispeku, oko 23-25 minuta. Mafini postaju mekani i imaju blago kiselo-slatki ukus zbog voća.

Prijatno! Jedemo mafine sa malinama i kupinama uz kafu.

Pogledajte i kako da napravite čokoladne rikota mafine ili ukusne keto mafine sa borovnicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: