Način pripreme
Zelje dobro operite i očistite mu listove od centralnih žila.
Očišćeno zelje stavite u šerpu i prelijte vodom, posolite i dovedite do ključanja.
Kada voda proključa i zelje promeni boju, prebacite ga u cediljku i ostavite da se ocedi od tečnosti.
Sipajte 1/2 šoljice ulja u tiganj i propržite seckani luk i beli luk. Pospite alevom paprikom i biberom, dodajte blanširano zelje.
Promešajte i dodajte dobro oprani pirinač i izmrvljenu kocku bujona od povrća. Sipajte 3-4 šolje tople vode.
Dodajte nanu po ukusu i 20 grama maslaca. Kuvajte dok pirinač ne omekša i voda ne ispari. Sipajte smesu u pleh.
U posudi umutite jaje sa kiselim mlekom, brašnom i sa malo soli. Prelijte preko mešavine povrća i pecite zapečeno jelo u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo.
Zapečeno jelo sa zeljem i pirinčem je veoma ukusno.
Pogledajte i kako da napravite supu od zelja ili raskošnu pitu od zelja i sira.