Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečena jela»Zeleno zapečeno jelo sa koprivom i zeljem

Zeleno zapečeno jelo sa koprivom i zeljem

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
141432k
Zeleno zapečeno jelo sa koprivom i zeljem
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Znaš da je proleće došlo kada na trpezu stave ovo zapečeno jelo sa koprivom i mladim lukom."

Potrebni sastojci

  • kopriva - 500 g
  • zelje - 300 g
  • mladi luk - po ukusu
  • sitan sir - 300 g
  • jaaj - 4 komada
  • slanina - 50 g, dimljena
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike
  • kisela pavlaka - 2 supene kašike
  • kačkavalj - 100 g, rendan
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Zelje očistimo od debele žile po sredini dok ne ostane samo mekani deo lista i operemo dobro. Zajedno sa koprivom poparimo 4 minuta u vreloj vodi, nakon toga ocedimo lepo i očistimo preostale žilice ili stabla koprive.

U velikoj posudi isečemo sitno iseckani luk (možete staviti koliko želite i biće ukusnije, mi stavljamo 2-3 celaluka i beli deo odozdo i pera).

U luk dodajemo koprivu i isečemo sve zajedno. Dodajemo sitno isečenu slaninu i sve ostale sastojke i promešamo, kao krajnji rezulzat je smesa gustine testa za kolač.

Prebacujemo u namazanu posudu i pečemo dok ne bude gotovo - u zavisnosti od rerne može oduzeti 20-30 minuta na 200 stepeni (odozgo dobija lepu boju i zapečeno jelo se stegne i više nije u tečnom obliku).

U zavisnosti od toga šta volite , možete smanjiti ili povećati količinu nekog sastojka. Recept za zapečeno jelo sa koprivom, zeljem i mladim lukom nije strog i može se menjati.

Pogledajte takođe kako da napravite koprivu sa pirinčem, omiljenu čorbu od zelja i raskošnu prolećnu kašu sa koprivom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: