Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Grčki Kritaraki

Grčki Kritaraki

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65518350
Grčki Kritaraki1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ako volite testeninu, danas je dan da probate ovaj grčki kritaraki."

Potrebni sastojci

  • kritaraki - 500 g ili orzo testenina
  • kefalotiri - 150 g ili parmezan
  • voda - 500 ml
  • paradajz - 400 g
  • masline - 200 g crne, bez koštica
  • vino - 250 ml roze
  • uzo - 3 kašike
  • origano - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • biber - 2 kašičice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Voda se stavlja u šerpu i dovodi do ključanja. Dodajte vino i pasirani paradajz.

Promešajte i dodajte so, biber, origano, uzo, maslinovo ulje i seckane masline. Kada svi sastojci dobro prokuvaju, dodaje se kritaraki.

Jelo se meša i ostavi da se krčka na laganoj vatri. Ako je previše gusto, može se dodati još vina.

Kada svi sastojci dovoljno omekšaju, jelo se služi u tanjirima. Na vrh se stavljaju komadići sira.

Pogledajte i kako napraviti kritaraki sa pečurkama ili ukusni kritaraki sa piletinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: