Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Kritski kritaraki sa teletinom

Kritski kritaraki sa teletinom

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
9732454
Kritski kritaraki sa teletinom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Da uzmemo primer od grka - oni znaju kako da uživaju u životu jedući ukusni kritaraki sa teletinom"

Potrebni sastojci

  • teletina - 500 g, krhka
  • paradajz - 3 komada
  • vino - 1/2 šolje
  • kritaraki - 1 šolja
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • kačkavalj - za rendanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečete meso na krupne parčiće i zapečete ga sa maslinovim uljem u odgovarajućoj šerpi dok ne dobije prijatnu zlatastu boju. Dolivate čašu vode i ostavlje meso da uvri.

Ako je potrebno možete da dodate još malo vode. Kada uvri, sipate i vino i počinjete da rendate paradajz.

Kada vino uvri i ostane samo na masnoći, sipate paradajz i promešte da se pomalo zgusne.

Skuvate u drugoj šerpi kritaraki (kuva se kao pasta) i dodajete u meso.

Dobro promešate i servirate sa narendanim kačkavaljem.

Ukus je jedinstven, preporučujem vam ga vruć!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: