Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Veganski kritaraki sa limunom

Veganski kritaraki sa limunom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2163k214
Veganski kritaraki sa limunom
Fotografije: marcheva14
1 / 3
03/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Jedan jednostavan veganski recept sa neobičnom aromom limuna"

Potrebni sastojci

  • ekstra devičansko maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • luk - 2 glavice (srednje veličine)
  • beli luk - 2 presovana čena
  • pasta kritaraki - 300 g (pirinač)
  • bujon od povrća - 1 litar
  • boranija - 100 g
  • bejbi spanać - 80 g
  • limunov sok - sok od 1 limuna
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Maslinovo ulje se zagreva u dubokom tiganju i dodaje se iseckani luk. Proprži se na 2-3 minute uz mešanje na umerenoj ringli dok ne omekša.

Dodaje se presovani beli luk, meša se jedan minut.

Dodaje se orzo, meša se 1-2 minute i sipa se 1/3 bujona od povrća.

Ostavlja se da uzavri i odmah se smanjuje vatra na slabu i ostavlja se da se krčka dok ne upije tečnost.

Sledi ponovo 1/3 bujona, dodaju se grašak i bejbi spanać. Meša se i ostavlja se da se krčka dok ne upije tečnost i sipa se ostali deo bujona.

Ostavlja se na slaboj vatri dok ne upije tečnost i orzo mora da bude al dente, ne sme da se prekuva.

Začinjava se solju, limunovim sokom i mlevenim crnim biberom.

Servira se vruće.

Beganski kritaki sa limunom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: