Kritaraki sa piletinom

24/08/2017
"Zaboravite na pile sa pirinčem - nema ništa ukusnije od piletine sa kritarakijem - probajte i uverite se i sami "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano907
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom sedmice23
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se odvoje od kostiju i meso se iseče na kockice. Ja skidam i kožu. Kockice mesa se stavljaju u dubok tiganj i dinstaju u malo masti.

Luk i šargarepa se očiste i isecku na komade srednje veličine. Paprike se očiste od semenki i takođe se iseku.

Iseckano povrće se dodaje u meso. Na kraju se dodae paradajz, iseckan na kockice i kukuruz.

Kad povrće omekša, dodje se kritaraki i sipa se oko tri kafene šolje vode. Jelo se začini solju, biberom i pola kašičice kurkume.

Kuva se dok testenina ne bude gotova, meša se s vremena na vreme. Ako je potrebno dodaje se još vode. Servira se sa sitno iseckanim svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar