Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Kritaraki sa teletinom

Kritaraki sa teletinom

Martina TrakovaMartina Trakova
Pomoćnik kuvara
5613243
Kritaraki sa teletinom
Fotografije: Martina Trakova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Aromatična kombinacija teletine i testenine kritaraki, kao kad bi vam je servirali u Grčkoj!"

Potrebni sastojci

  • kritaraki - 250 g
  • teletina - 400 g
  • luk - 1 glavica crni
  • paradajz pire - 100 ml
  • so
  • biber
  • origano
  • lovorov list
  • piment
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljamo teleće meso da se kuva sa lovorovim listom, solju i pimentom. Nakon što se skuva skidamo žilice i kožicu i sečemo na kockice.

Sačuvamo bujon u kojem smo kuvali meso, i ako je potrebno može se procediti.

Sečemo luk sitno i pržimo kratko, dodajemo i kritaraki.

Dodajemo bujon u luk i testeninu. Malo pre nego što provri začinimo i dodajemo meso.

Malo pre nego što jelo bude gotovo stavljamo paradajz pire. Kuvamo kritaraki sa teletinom još 5-10 minuta i ostavljamo testeninu da upije svu tečnost.

Pogledajte takođe kako da napravite kritaraki sa pečurkama ili omiljeni kritaraki sa mlevenim mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: