Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Boranija sa pilećim mesom

Boranija sa pilećim mesom

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1991804221
Boranija sa pilećim mesom
Fotografije: Korisnik#308162
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Kao iz bakine kuhinje - tradicionalno jelo sa boranijom i pilećim mesom za dušu."

Potrebni sastojci

  • boranija, žuta - 450 g
  • pileće meso - 400 g
  • celer (koren) - 50 - 80 g
  • šargarepa - 1 kom.
  • krompir - 2 kom.
  • univerzalni suvi začina - 1 s.k.
  • biber - po ukusu
  • crni luk - 1/2 glavice
  • ulje - 3 - 4 s.k.
  • brašno - 1 s.k.
  • aleva paprika - 1 k.k.
* merne jedinice

Način pripreme

U veću šerpu staviti piletinu zajedno sa očišćenim i seckanim povrćem – šargarepom, celerom, krompirom i glavicom luka. Dodati i univerzalni začin po ukusu, pa naliti vodom (otprilike jedan litar). Kuvati na srednjoj temperaturi dok meso ne postane mekano, a po potrebi dolivati još vode ako tokom kuvanja ispari.

Kada je piletina kuvana, izvadite je, odvojite meso od kostiju i kožice, pa ga iseckanog vratite u šerpu. U supu zatim ubacite boraniju i nastavite kuvanje dok ne postane mekana.

U posebnoj posudici razmutiti brašno sa malo hladne vode dok se ne dobije glatka smesa bez grudvica, pa to umešajti u šerpu sa boranijom. Posoliti i pobiberiti po potrebi.

Na kraju, na malo zagrejanog ulja propržiti mlevenu papriku vrlo kratko, tek koliko da pusti boju, pa odmah dodati u jelo. Kuvati još nekoliko minuta i servirati toplo.

Prijatno uz moju boraniju sa pilećim mesom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Eva Zelenka
Eva Zelenka
Odlicno jelo
13.05.2025 22:06