Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za špagete»Njoke sa sosom od mlevenog mesa

Njoke sa sosom od mlevenog mesa

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1991804221
Njoke sa sosom od mlevenog mesa3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ovo jelo se obavezno jede u društvu. Poziv ne odbijamo."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • crni luk - 1 glavica
  • celer (koren) - 50 g
  • šargarepa - 2 - 3 kom
  • crno vino - 1 dl
  • pasirani paradajz - 250 g
  • univerzalni začin - 1 s.k.
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • lovorov list - 1 kom
  • ulje - 50 ml
  • njoke - 1 kg
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • parmezan - po ukusu
  • svež peršun - po ukusu
  • brašno - 1 k.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckati luk, šargarepu i celer, ručno ili pomoću secka. U većem tiganju zagrejati ulje i propržiti pripremljeno povrće oko 2–3 minuta, uz mešanje, dok blago ne omekša. Voditi računa da luk ne potamni.

Dodati mleveno meso i propržiti ga dok ne ispari sva tečnost. Umešati alevu papriku, pa odmah sipati crno vino. Nastaviti mešanje još nekoliko minuta dok vino ne uvri.

Dodati pasirani paradajz, univerzalni začin, so, biber i lovorov list. Smanjiti temperaturu i ostaviti sos od mlevenog mesa da se krčka najmanje 30 minuta, uz povremeno dolivanje vode po potrebi.

Pred kraj kuvanja proveriti ukus i, ako je paradajz previše kiseo, dodati malo šećera. Brašno razmutiti u malo hladne vode i sipati u sos da se blago zgusne. Na kraju dodati sitno seckani peršun i promešati.

U međuvremenu, skuvati njoke u posoljenoj, kipućoj vodi. Kada isplivaju na površinu, kuvati još 30 sekundi, zatim ih procediti.

Pomešati kuvane njoke sa sosom od mlevenog mesa, posuti parmezanom po želji i odmah poslužiti dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: