Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa batatom, sitnim siom i spanaćem

Zapečeno jelo sa batatom, sitnim siom i spanaćem

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
8024662
Zapečeno jelo sa batatom, sitnim siom i spanaćem
Fotografije: TanyaGyurova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Izuzetno koristan i hranljiv recept za svaki vitak struk - zapečeno jelo sa batatom, sitnim sirom i spanaćem."

Potrebni sastojci

  • slatki krompir (batat) - 1 veliki ili 2 manja
  • sitan sir - 1 kofica, 400 g
  • krem sir - 1/2 kesice
  • spanać - 1 mali paket, svež
  • crveni luk - 1 glavica ili 2 - 3 struka zelen
  • jaja - 2 komada
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • origano - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo batat i sečemo na krške debljine oko 1 cm.

Poređamo krugove batata u pleh, namazan maslinovim uljem, kao osnovu za zapečeno jelo.

Posolimo i posipamo majčinom dušicom i još malo maslinovog ulja.

Stavljamo u rernu na 200 stepeni da se zapeče.

Za to vreme dinstamo glavicu luka (ili nekoliko strukova) i manji paket svežeg spanaća ili zamrznut.

Nakon što se izdinsta, skidamo sa vatre i dodajemo sitan sir i krem sir.

Posolimo i dobro promešamo.

Dodajemo dva jajeta i ponovo dobro promešamo da se smesa homogenizuje.

Izvadimo batat iz rerne pre nego što potpuno omekša (polupečen) i prelivamo smesom od sitnog sira i jajeta.

Vraćamo u rernu i pečemo dok ne dobije zlatnu boju zapečeno jelo sa batatom, sitnim sirom i spanaćem.

Pogledajte još ideja za apetitno zapečeno jelo sa spanaćem. A da li znate zašto je sitan sir toliko koristan?

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: