Način pripreme
Oljuštimo batat i sečemo na krške debljine oko 1 cm.
Poređamo krugove batata u pleh, namazan maslinovim uljem, kao osnovu za zapečeno jelo.
Posolimo i posipamo majčinom dušicom i još malo maslinovog ulja.
Stavljamo u rernu na 200 stepeni da se zapeče.
Za to vreme dinstamo glavicu luka (ili nekoliko strukova) i manji paket svežeg spanaća ili zamrznut.
Nakon što se izdinsta, skidamo sa vatre i dodajemo sitan sir i krem sir.
Posolimo i dobro promešamo.
Dodajemo dva jajeta i ponovo dobro promešamo da se smesa homogenizuje.
Izvadimo batat iz rerne pre nego što potpuno omekša (polupečen) i prelivamo smesom od sitnog sira i jajeta.
Vraćamo u rernu i pečemo dok ne dobije zlatnu boju zapečeno jelo sa batatom, sitnim sirom i spanaćem.
Pogledajte još ideja za apetitno zapečeno jelo sa spanaćem. A da li znate zašto je sitan sir toliko koristan?