Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Mekani šećerni kolači

Mekani šećerni kolači

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
230651k
Mekani šećerni kolači
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
14
"Mekani šećerni kolači koji se jednostavno tope u ustima, pripremljeni sa puno ljubavi."

Potrebni sastojci

  • kvasac - 2 kesice
  • brašno - 9 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 4 kašike
  • voda - 2 šolje
  • jaja - 3 komada
  • Za posipanje
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Mešajte jaja sa šećerom dok se potpuno ne istopi i ne postane penasto.

Zatim dodajte redom vodu, brašno, kvasac, ulje i so.

Umesite meko testo i ostavite ga da naraste 20 minuta. Zatim se razvija po radnoj poršini i šoljom se isecaju razni oblici.

Šećerne kolačiće poređajte na blago nauljeni pleh, pospite šećerom i ostavite da narastu još 10 minuta.

Pecite u rerni na 200 stepeni i vaši mekani kolači sa šećerom su spremni.

Pogledajte i kako da napravite trajne uskršnje gurabije ili omiljene vojničke gurabije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: