Način pripreme
Kvasac potopiti u toplo mleko i posuti šećerom. Ostaviti poklopljeno na toplom mestu da naraste.
U činiji pomešati sve sastojke za testo. Po potrebi dodati još brašna ili mleka, pa umesto glatko testo. Pokriti testo krpom i ostaviti na toplom dok testo za picu ne udvostruči svoju veličinu.
Testo podeliti na dva dela i izraditi dve pice tako što na svaku treba staviti polovinu materijala za filovanje.
Polovinu testa prebaciti na radnu površinu posutu brašnom i razvući oklagijom. Testo staviti u pleh podmazan uljem i posut brašnom. Premazati mešavinom kečapa i soka od paradajza.
Pica šunku iseći i rasporediti preko pice, a zatim posuti i narendanim sirom. Kobasicu iseći na kolutove i rasporediti odgore, a zatim još malo posuti kečapom i origanom po ukusu.
Peći picu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kada je pica napola pečena izvaditi je iz rerne i odgore rasporediti jaja.
Vratiti da se do kraja ispeče, pa na isti način napraviti još jednu picu Mamma mia.