Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Namaz»Namaz sa zeljem i semenom suncokreta

Namaz sa zeljem i semenom suncokreta

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4881525k
Namaz sa zeljem i semenom suncokreta
Fotografije: Iliana Parvanova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Veoma ukusno predjelo za vaše hlepčiće, krekere, pitice, salate, pastu ili čak pržene tikvice."

Potrebni sastojci

  • seme suncokreta - 1/2 šolje, oljuštene, sirove
  • mladi beli luk - 1 - 2 struka, pera
  • sremuš - 3 - 4 lista, po želji
  • peršun - 1/2 veue
  • tahini od suncokreta - 1 - 2 supene kašike
  • zelje - 12 - 15 listova
  • bbier - 1 prstohvat, mleven
  • himalajska so - 1/2 kašičice, po ukusu, fina
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Potopimo seme suncokreta na pola sata u 1 šolji izvorske vode, pre toga ih operemo.

Dok se semenke bude u nutribulitu ili blenderu velike jačine sipamo sastojke: pera belog luka, sremuša i peršuna, sitno iseckane. Dodajemo popareno zelje/, sveže ubran iz bašte.

Sipamo tahini od susama, biber i začinimo himalajskom soli.

Dodajemo u blender seme suncokreta, koje su nabubrile, promešamo i dodajemo malo vode - koliko da olakša proces mlevenja, ali da ne bude previše vodenkasto.

Količina vode je relativna u svakom slučaju, zato se ne može konkretno odrediti.

Sameljemo lepo, ostavljamo blender da se odmori 2-3 puta. Gotovo!

Sipamo namaz u posudu ili duboki tanjir i serviramo sa hlepčićima, krekerima, lepinjom, salatom, testeninom, u pržene tikvice itd.

Vegan zeleni namaz od belog luka nežne konzistencije! Veoma ukusno!

Probajte obavezno i druge domaće namaze, kao što je ovaj ukusni namaz sa karfiolom ili savršeni gvakamole sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti