Način pripreme
Potopimo seme suncokreta na pola sata u 1 šolji izvorske vode, pre toga ih operemo.
Dok se semenke bude u nutribulitu ili blenderu velike jačine sipamo sastojke: pera belog luka, sremuša i peršuna, sitno iseckane. Dodajemo popareno zelje/, sveže ubran iz bašte.
Sipamo tahini od susama, biber i začinimo himalajskom soli.
Dodajemo u blender seme suncokreta, koje su nabubrile, promešamo i dodajemo malo vode - koliko da olakša proces mlevenja, ali da ne bude previše vodenkasto.
Količina vode je relativna u svakom slučaju, zato se ne može konkretno odrediti.
Sameljemo lepo, ostavljamo blender da se odmori 2-3 puta. Gotovo!
Sipamo namaz u posudu ili duboki tanjir i serviramo sa hlepčićima, krekerima, lepinjom, salatom, testeninom, u pržene tikvice itd.
Vegan zeleni namaz od belog luka nežne konzistencije! Veoma ukusno!
Probajte obavezno i druge domaće namaze, kao što je ovaj ukusni namaz sa karfiolom ili savršeni gvakamole sos.