Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Uskršnji kolačići sa kalupima

Uskršnji kolačići sa kalupima

ValeriaValeria
Šef kuhinje
262111704
Uskršnji kolačići sa kalupima
Fotografije: Valeria
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
"Uskrs je slatki praznik... sa svim tim uskršnjim kolačima, kolačićima."

Potrebni sastojci

  • maslac - 150 g
  • šećer - 150 g
  • žumanca - 2 komada
  • vanila - 1 kašičica
  • kora limuna - rendana od 1 limuna ili sok od limuna
  • brašno - 300 g i još malo za razvijanje
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro je ako je maslac na sobnoj temperaturi. Ali moj je bio hladan jer nisam planirala da pravim kolačiće. Zato sam stavila maslac i šećer u blender i umutila ih.

U suprotnom, možete ih umutiti mikserom. Zatim dodajte žumanca, koru limuna i vanilu. Ponovo umutite.

Ugasite sodu bikarbonu u sirćetu i dodajte u smesu, pa dodajte brašno. Umesite lepo, nelepljivo testo. Ako je lepljivo, dodajte još malo brašna.

Razvijte testo na debljinu od oko 1 cm, ponovo ga posipajući brašnom. Zatim isecite oblike i poređajte kolačiće na pleh obložen papirom za pečenje. Ako nemate oblike, isecite krugove čašom. Možete da razvijete celo testo odjednom, ali ja više volim da manju količinu razvijem rukama.

Lagano pobrašnite drvene kalupe, sipajte smesu unutra, okrenite ih i kucnite njima o pult. Praznični kolačići se veoma lako vade.

Zatim ih lopaticom prebacujem u pleh. Ostavite više prostora između uskršnjih kolačića. Ja to nisam uradila, veliki su se slepili i malo izgubili oblik.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 - 20 minuta. Većim uskršnjim kolačićima je bilo potrebno više vremena.

Pogledajte i kako da napravite uskršnje kolačiće ili omiljeni uskršnji kolač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: