Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa krompirom i mladim lukom

Zapečeno jelo sa krompirom i mladim lukom

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Šegrt
495128
Zapečeno jelo sa krompirom i mladim lukom
Fotografije: Teodora Krumova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
8
"Zapečeno jelo sa krompirom i mladim lukom je prolećni recept koji možete ukrasiti raznim svežim sosovima."

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • sir - 350 g
  • jaja - 3 komada
  • kačkavalj - 300 g
  • mladi luk - 1 veza
  • maslac - 120 g
  • čubar
  • biber
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir skuvajte na šporetu u slanoj vodi. Kada je gotov, ocedite ga od vode i ostavite da se ohladi.

Oljuštite ga i isecite na kockice. Namažite dno pleha maslacem i sipajte krompir unutra.

Sitno iseckajte mladi luk i propržite ga na malo maslaca. Kada omekša, dodajte ga krompiru. Tamo dodajte jaja, izmrvljeni sir i začine.

Sve pomešajte i ravnomerno rasporedite po plehu.

Pecite zapečeno jelo sa krompirom u rerni na 220 stepeni dok blago ne porumeni.

Dodajte rendani kačkavalj u pleh sa zapečenim jelom sa krompirom i mladim lukom i vratite u rernu.

Pogledajte još ideja za sveža prolećna zapečena jela, kao i kako pravilno očistiti mladi krompir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: