Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Vazdušasti kolačići bez glutena

Vazdušasti kolačići bez glutena

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
19434681
Vazdušasti kolačići bez glutena
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Vazdušasti kolačići bez glutena koje volimo da jedemo sa zadovoljstvom."

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 90 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 125 g
  • kiselo mleko - 125 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • pirinčano brašno - 60 g
  • maslac - 70 g
  • vanilin šećer - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja i šećer mikserom. Zatim dodajte vanilin šećer i kiselo mleko. Umutite smesu sa maslacem na srednjoj brzini. Dobro je ako je istopljen ili dobro omekšao na sobnoj temperaturi. Na kraju dodajte prosejano kukuruzno i pirinčano brašno sa praškom za pecivo. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Gotova smesa se raspoređuje u silikonske kalupe za kolačiće ili mafine. Ne punite do vrha, već ostavite malo prostora, jer će narasti.

Kalupe poređajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Dobićete veoma vazdušaste i mekane kolačiće bez glutena.

Pogledajte i kako da napravite hleb bez glutena ili omiljeni kolač bez glutena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: