Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pačetina sa krompirom i bujonom

Pačetina sa krompirom i bujonom

MarianaMariana
Šef kuhinje
271842k
Pačetina sa krompirom i bujonom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ukusni i aromatični krompri, zapečeni u rerni sa pačetinom."

Potrebni sastojci

  • pečene paprike - 1 komad, mala
  • ulje - 5 supenih kašika
  • pačije meso - 4 porcije
  • bujon - 2 šolje iz kuvanog pačijeg mesa
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 1 prstohvat
  • beli luk - po ukusu, u prahu
  • čubar - 1 prstohvat, suv
  • krompir - 5 komada, beli
  • voda - za kuvanje pačijeg mesa
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo 4 porcije prethodno isečenog pačijeg mesa. U šerpu stavljamo vodu i unutra dodajemo meso. Kuvamo dok ne bude gotovo. Vodu začinimo sa prstohvatom soli.

Kad se meso skuva vadimo ga na tanjir sa strane. Procedimo bujon cediljkom u drugu posudu. Od bujona odvajamo 2 šolje koje će nam biti potrebne za pripremu našeg jela.

Oljuštimo krompir i operemo. Sečemo nadva dela i posle po širini na ne mnogo tanke komade. Dobijamo polumesec. U pleh prečnika 27 cm na dno stavljamo 2 supene kašike ulja. Odozgo sipamo krompir. Posipamo solju, suvim čubrom i biberom po jedan prstohvat. Dodajemo i beli luk u prahu.

Isečemo tanko papriku i stavljamo i nju unutra. Promešamo sve da upije ukuse. Na krompir stavljamo porcije kuvanog pačijeg mesa. Odozgo prelivamo sa 3 supene kašike ulja. Sipamo 2 šolje pačijeg bujona.

Stavljamo da se pačetina sa krompirom peče na 200 stepeni dok ne bude gotovo, dok krompir ne omekša i dok ne dobije lepu koricu i dok se meso ne ispeče. Neka vam je slatko!

Pogledajte takođe kako da napravite celu pečenu patku ili pogledajte koji začini idu uz pačetinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: