Način pripreme
Skuvamo 4 porcije prethodno isečenog pačijeg mesa. U šerpu stavljamo vodu i unutra dodajemo meso. Kuvamo dok ne bude gotovo. Vodu začinimo sa prstohvatom soli.
Kad se meso skuva vadimo ga na tanjir sa strane. Procedimo bujon cediljkom u drugu posudu. Od bujona odvajamo 2 šolje koje će nam biti potrebne za pripremu našeg jela.
Oljuštimo krompir i operemo. Sečemo nadva dela i posle po širini na ne mnogo tanke komade. Dobijamo polumesec. U pleh prečnika 27 cm na dno stavljamo 2 supene kašike ulja. Odozgo sipamo krompir. Posipamo solju, suvim čubrom i biberom po jedan prstohvat. Dodajemo i beli luk u prahu.
Isečemo tanko papriku i stavljamo i nju unutra. Promešamo sve da upije ukuse. Na krompir stavljamo porcije kuvanog pačijeg mesa. Odozgo prelivamo sa 3 supene kašike ulja. Sipamo 2 šolje pačijeg bujona.
Stavljamo da se pačetina sa krompirom peče na 200 stepeni dok ne bude gotovo, dok krompir ne omekša i dok ne dobije lepu koricu i dok se meso ne ispeče. Neka vam je slatko!
Pogledajte takođe kako da napravite celu pečenu patku ili pogledajte koji začini idu uz pačetinu.