Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa sa Makaronama»Soba nudle sa bujonom i morskim algama

Soba nudle sa bujonom i morskim algama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4531501k212
Soba nudle sa bujonom i morskim algama
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
01/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Pojedite soba nudle koje zagrevaju dušu sa bujonom i morskim algama"

Potrebni sastojci

  • soba nudle - 1 paket
  • nori alge - 1 list
  • vakame - 1 kašičica, suvo
  • belo vino - 2 kašike
  • pirinčano sirće - 1 kašičica
  • soja sos - 4 - 5 kašika
  • pileći bujon - 1 kocka
  • jaja - 2 komada
  • knedle (damplings) - 12 komada
  • mladi luk
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Nori list se iskida na male komade i zajedno sa osušenim vakameom potopi u 1 šolju vode pola sata.

Zatim uklonite alge i vodu zajedno sa još 3 šolje vode dovedite do ključanja. Kada se to uradi, dodajte 2 kašike belog vina, 1 kašičicu pirinčanog sirćeta, 4-5 kašika soja sosa, 1 kocku pilećeg bujona. Mešajte dok se potpuno ne rastvori i sklonite sa vatre, ostavite čorbu poklopljenu. Knedle se sipaju u čorbu i ostavljaju nekoliko minuta da omekšaju, nakon čega se vade.

Soba nudle se kuvaju prema uputstvima na pakovanju. Isperite ih hladnom vodom.

Jaje se skuva, ali treba da ostane mekano, po želji sa malo tekućim žumancem.

Isecite mladi luk.

Prilikom serviranja supe rasporedite nudle u posude, prelijte sa malo vrućeg bujona, odozgo rasporedite natopljene alge, 3 komada knedli, 1/2 kuvanog jajeta i posuti mladim lukom i susamom.

Jedite soba nudle sa bujonom i morskim algama koje zagrevaju dušu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: