Način pripreme
Pripremite odgovarajuću posudu u kojoj ćete pomešati sastojke osnove.
Oljuštite i izrendajte krompir. Oljuštite i izrendajte šargarepu. U njih dodajte mladi luk, isecite na male komade.
Dodajte jaja, alevu papriku, so po ukusu i izmrvite kockicu bujona od povrća. Ako ste odlučili da koristite peršun, isecite ga sitno i dodajte takođe. Dodajte kukuruzno brašno.
Sa ovako dodatim sastojcima počnite da mešate. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i dok ne dobijete gustu smesu.
Ako je potrebno dodajte još kukuruznog brašna da dobijete željenu gustinu.
Pripremite pravougaoni pleh. Obložite papirom za pečenje. Namažite dno maslinovim uljem.
U pleh sipajte smesu od krompira i šargarepe. Rasporedite ravnomerno po dužini pleha.
Uključite rernu na 170 stepeni. Pecite u ugrejanoj rerni na oko 20 minuta ili dok osnova ne dobije zlatnu boju.
Nakon što se ispeče ostavite da se ohladi da možete da isečete osnovu.
Isecite dobijeno zapečeno jelo sa krompirom i šargarepom na trakice tako da ga možete uviti u rolat.
Na svaku traku dodajte topljeni sir i sitno isečen mladi beli luk.
Uvijte rolate od krompira pažljivo jedno po jedno i u sredinu stavite čakalicu za zube.
Poređajte rolate u air friyer na 175 stepeni 10 minuta ili dok ne bude gotovo.
Servirajte dok su još topli.
Servirajte sa svežom salatom i uživajte u svežem prolećnom rolatu od krompira i mladog luka u air friyer-u.
Pogledajte još ukusnih predloga za rolat od krompira kao i kako se pravi najsočniji rolat od mesa.