Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Mekani kolač sa breskvama

Mekani kolač sa breskvama

KrisiKrisi
Šegrt
6114304
Mekani kolač sa breskvama5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Kolač koji se bukvalno topi u ustima i koji obavezno morate probati u sezoni bresaka."

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja ili 220 g
  • maslac - 180g
  • brašno - 210 g
  • vanilin šećer - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 4 supene kašike, pune
  • breskve - 450 - 500 g, oljuštene bez koštica
  • smeđi šećer - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Šećer umutimo sa maslacem i vanilin šećerom na mekanu penu. Dodajemo jedno po jedno jaje, nepsrestano mešamo.

Dodajemo prosejano brašno sa praškom za pecivo i na kraju kiselo mleko.

Dobijamo nežno i mekano testo.

Sipamo u odgovarajući pleh na papir za pečenje. Bolje da je pleh veći prečnika 26-28 cm.

Breskve oljuštimo, isečemo na kockice i rasporedimo ravnomerno na koru. Posipamo braon šećerom.

Kolač sa breskvama pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni sa ventilatorom.

Pre serviranja možete posuti šećerom u prahu.

U sezoni bresaka obavezno probajte predlog za voćnu pitu sa breskvama i omiljeno slatko sa breskvama iz rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Eva Zelenka
Eva Zelenka
Svidja mi se recept, isprobacu
01.07.2025 09:37