Keks torta od jagoda

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
20834703
Keks torta od jagoda
Fotografije: Veronika Mihailova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Posle pvog parčeta, mislićete samo o drugom - ukusna, šarena i sveža keks torta od jagoda."

Potrebni sastojci

  • keks - 1 paket
  • puding - 2 paketa, od čokolade
  • sveže mleko - 1200 ml
  • kravlji maslac - 40 g
  • šećer - 160 g
  • banane - 1 komad
  • jagode - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krem za tortu, stavite litar mleka u šerpu na vatru. Uključite na srednju temperaturu. Dodajte šećer u mleko i dobro promešajte.

Nakon toga u posudu sipajte jednu kutlaču mleka i u njemu rastvorite sadržaj kesice pudinga.

Posle sipajte smesu u mleko i neprestano mešajte dok se ne skuva i ne počne da zgušnjava krem. Kad bude gotovo skinite sa vatre, dodajte kravlji masalc i promešajte.

Operite jagode dobro, nakon toga zajedno sa bananom i isecite na komade. Pripremite kalup za tortu sa dnom koje se otvara.

U posudu sipajte preostalo mleko, potopite keks u njega i poređajte na dno pleha.

Nakon toga prelijte kremom. Posle šoređajte komade jagode i banane preko keks torte.

Nakon toga ponovo keks, potopljen u mleko, pa krem, voće i još dva reda.

Odozgo poređajte poslednje komade voća i izmrvite preostali keks.

Stavite gotovu prolećnu tortu u frižider na bar 2 sata, nakon toga sklonite ivice pleha i servirajte keks tortu sa jagodama.

Pogledajte još za šta su jagode korisne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: