Način pripreme
Skuvajte krem za tortu, stavite litar mleka u šerpu na vatru. Uključite na srednju temperaturu. Dodajte šećer u mleko i dobro promešajte.
Nakon toga u posudu sipajte jednu kutlaču mleka i u njemu rastvorite sadržaj kesice pudinga.
Posle sipajte smesu u mleko i neprestano mešajte dok se ne skuva i ne počne da zgušnjava krem. Kad bude gotovo skinite sa vatre, dodajte kravlji masalc i promešajte.
Operite jagode dobro, nakon toga zajedno sa bananom i isecite na komade. Pripremite kalup za tortu sa dnom koje se otvara.
U posudu sipajte preostalo mleko, potopite keks u njega i poređajte na dno pleha.
Nakon toga prelijte kremom. Posle šoređajte komade jagode i banane preko keks torte.
Nakon toga ponovo keks, potopljen u mleko, pa krem, voće i još dva reda.
Odozgo poređajte poslednje komade voća i izmrvite preostali keks.
Stavite gotovu prolećnu tortu u frižider na bar 2 sata, nakon toga sklonite ivice pleha i servirajte keks tortu sa jagodama.
Pogledajte još za šta su jagode korisne.