Način pripreme
Počnite sa čišćenjem i pripremom sastojaka.
Isecite kupus na tanke ivice.
Mladi luk isecite sitno, uključujući i zeleni deo.
Beli luk isecite sitno ili izgnječite.
Sveži paradajz - izrendajte ili sitno isecite.
Sledeći korak je dinstanje povrća.
U veliki i duboki tiganj ili šerpu stavite masnoću da se ugreje. Dodajte mladi luk i beli luk i dinstajte 1-2 minuta na umerenoj tempreaturi dok ne omekšaju i puste mirise.
Stavite isečeni kupus u luk. Dobro promešajte. Zauzeće dosta obima, ali će omekšati. Kuvajte oko 5-7 minuta, mešajte često dok se kupus ne popari.
Pospite solju, biberom i alevom paprikom, dodajte šećer i paradjz pire i rendani paradajz. Dobro promešajte.
Dodajte pola šolje vode. Smanjite vatru, poklopite i ostavite da se krčka oko 20-25 minuta, mešajte s vremena na vreme. Ako ispari voda, dodajte još malo.
Kad kupus omekša potpuno i ukusi se pomešaju, skinite sa vatre i pospite sitno iseckanom mirođijom ili peršunom.
Možete dodati i nekoliko strukova nane za svežiju i drugačiju aromu.
Ovaj aromatični sveži kupus sa mladim lukom i paradajzom je odgovarajući za serviranje topao i hladan.
Pogledajte takođe kako da napravite piletinu sa svežim kupusom ili omiljeni kupus sa paradajzom.