Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa tikvicama, pirinčem i pilećim fileom

Musaka sa tikvicama, pirinčem i pilećim fileom

Yasmina AtanasovaYasmina Atanasova
Početnik
51112
Musaka sa tikvicama, pirinčem i pilećim fileom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Probajte našu ukusnu musaku sa tikvicama, pirinčem i pilećim fileom - lagana, zdrava i neverovatno aromatična. Uživajte u domaćem ukusu i svežim sastojcima!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada, male
  • pirinač - 100 g
  • mladi luk - 1 veza
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • pileći file - 500 g
  • peršun - 1/2 veze
  • sveža mirođija - 1/2 veze
  • ulje - 4 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • bujon od povrća - 1 komad
  • za preliv
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 400 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • so - po ukusu
  • soda - 1/2 kašičice
  • brašno - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo sve sastojke. Isečemo sitno šargarepu, mladi luk, beli luk, peršun i mirođiju. Isečemo tikvice i paradajz na sitne kockice, a pilći file na komadiće.

Operemo pirinač u đevđiru i ostavljamo da se ocedi od vode. U šerpi ugrevamo ulje i pržimo pirinač 1-2 minuta. Dodajemo luk u njega, šargarepu, tikvice, beli luk, paradajz i pileći file i dinstamo sve nekoliko minuta da omekšajju sastojci.

Sipamo 300 ml vrelog bujona od povrća u smesu i još malo mlake vode. Voda treba skoro da pokrije sastojke u šerpi. Stavljamo so i biber po ukusu i dodajemo mirođiju i peršun.

Promešamo i ostavljamo jelo na umerenoj temperaturi da upije svu tečnost samo od sebe.

Prebacujemo musaku u pleh i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne ispari i dok ne ostane samo na ulju, nakon toga pripremamo preliv od navedenih sastojaka. Prelivamo musaku i pečemo dok ne porumeni i dok se ne zapeče. Serviramo musaku sa kiselim mlekom.

Pogledajte takođe kako da napravite grčku musaku sa tikvicama ili omiljenu tursku musaku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: