Način pripreme
Počnite sa pripremom kore za tortu. Umutite jaja mikserom dok ne pobele i dodajte u njih šećer. Ponovo mutite da nema kristala. Nakon toga ulje, sok od pomorandže i korice i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Smesu sipajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite koru u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta ili proverite čačkalicom za zube.
Nakon što se ohladi isecite koru na 3 jednaka dela.
Za krem uzmite jednu posudu, sipajte u nju rastopljenu crnu čokoladu. Posle mlečnu tečnu čokoladu Nutela i nakon toga dodajte kiselu pavlaku i sok od pomorandže, promešajte. Mikserom mutite slatku pavlaku, nakon toga spatulom i vrtite u jendom pravcu i dodajte u preostale sastojke. Promešatje krem dobro dok ne dobijete mekanu konsistenciju.
Operite voće za ukras dobro i isecite na komade po želji.
Počnite da sastavljate čokoladnu tortu, stavite malo krema na dno kalupa, nakon toga preko stavite prvo parče kore. Nanesite čokoladni krem ravnomerno preko njega. Uradite isto i sa preostale dve kore. Odozgo ukrasite komadima citrusa.
Stavite u frižide na bar 2 sata pre serviranja. Torta čokoladna pomorandža donosi svež miris pomorandže i omiljeni čokoladni ukus.
Pogledajte još ideja za torte sa pomorandžom i neodoljive čokoladne izazove.