Lisnati čamci sa ananasom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Lisnati čamci sa ananasom2 / 2
05/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Samo što smo krenuli u teretanu, ali neodoljivi miris lisnatih čamaca nam nije dozvolio da ustanemo sa stola... nastavak već znate."

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500g
  • ananas - kolutovi (može i iz konzerve)
  • sveže mleko - 1 kašika (za premaz)
  • žumanca - 1 komad (za premaz)
  • puding - 1 kesica pudinga od vanile
* merne jedinice

Način pripreme

Odmrznite lisnato testo, ali da ne bude previše meko. Isecite ga na kvadrate. Ako koristite kolutove ananasa iz konzerve, dobro ih iscedite i osušite.

Kolutove stavite u centar svakog kvadrata, a zatim dva kraja testa blago savijte ka unutra, tako da dobiju oblik čamca.

Posebno pripremite puding od vanile prema uputstvu sa kesice. Ja sam koristila Dr. Oetker. Puding stavljamo u sredinu svakog koluta ananasa. U posebnu činiju umutite žumance i kašiku svežeg mleka.

Dobijenom smesom premažite krajeve lisnatog testa. Poređajte ih u tepsiju i pecite u rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Po želji, možete ih posuti i šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: