Čorba od svinjskih škembića sa jajima

Čorba od svinjskih škembića sa jajima

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
163
11
341
06/02/2017
"Čak i oni su koji ljubitelji klasične čorbe od škembića neće odoleti našem predlogu za čorbu od svinjskih škembića sa jajima."
Priprema35 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano326
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske škembiće dobro očistite, isecite na komade i potopite u sirće i sodu bikarbonu.

Nakon toga ih operite i kuvajte, a ako želite da ubrzate proces kuvanja, možete koristiti i ekspres lonac.

Kad se dobro skuvaju, isecite ih na sitne komade.

Jaja umutite sa kiselim i svežim mlekom. U zagrejano ulje ili puter zapržite brašno i uz neprestano mešanje postepeno dodavati umućenu smesu i bujon.

Posebno napravite zapršku od ulja i aleve paprike. Zatim dodajte isitnjen beli luk, sirće i alevu papriku.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar