Način pripreme
U šerpu stavite vodu da provri. Kad je gotova, poparite škembiće 2-3 minuta i odmah ih sastružite nožem s unutrašnje strane. Nakon toga očistite i sa spoljašnje strane.
Ako ima prljavih mesta operite ih ili ostružite nožem zajedno sa žilama. Operite ih ponovo veoma dobro, stvite u duboku šerpu i prelijte hladnom vodom. Uključite ringlu i ostavite da vri, stalno dodajući vodu.
Teleći škembići se kuvaju 2-3 sata. Kad se škembići skuvaju vade se iz šerpe, ostave se da se ohlade i seku se na sitne parčiće. Bujon od škembića posolite i kuvajte još 15 minuta.
Dodajte mu alevu papriku, sveže mleko i ulje. Izlupajte beli luk i prelijte ga sirćetom. Kad servirate čorbu prvo u posudicu stavite škembiće, stavite bujon i začinite smesom od belog luka. Prijatno.
Beleška: Ako ne biste da čekate da se skuvaju škembići, možete da koristite i već gotove iz prodavnice.