Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta Napoleon»Torta Napoleon sa gotovim korama

Torta Napoleon sa gotovim korama

NEVINEVI
Pomoćnik kuvara
5418528
Torta Napoleon sa gotovim korama
Fotografije: Silvia Nikolova
7 / 12sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ko još ne voli famoznu tortu Napoleon? Evo jednostavnog načina za njenu pripremu sa gotovim korama."

Potrebni sastojci

  • ZA KORE
  • kore za pitu - 500 g
  • šećer - 5 kašika
  • ulje - 5 kašika
  • ZA NADEV
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • žumanca - 4 kom.
  • brašno - 6 kašika
  • vanilin šećer
  • kora od limuna
  • kora od pomorandže
* merne jedinice

Način pripreme

Kore iskidati, zaliti uljem i šećerom i dobro umešati. Peći na 180 stepeni dok ne porumene, i često mešati da ne bi zagorele. Ostaviti ih da se ohlade. Za to vreme napraviti nadev. U posudu staviti 100 ml mleka, žumanca i brašno, i smesu umutiti žicom.

Grudvice od brašna, ukoliko ih ima, procediti, kako bi smesa bila glatka. U šerpi prokuvati ostalo mleko i čim provri šećer, isključiti ringlu i, uz neprekidno mešanje, dodati smesu od jaja.

Začiniti vanilinim šećerom i korama limuna i pomorandže. U kalup za pečenje torte sa prečnikom 22 cm staviti jednu kašiku nadeva na dno (da se torta ne bi klizila).

Ređati pečene kore, pa krem, i završiti korama. Ostaviti malo kora koje će se ređati na zidove torte pri konačnom doterivanju, kada se skloni kalup za pečenje torte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: