Način pripreme
Isecite meso na komade srednje veličine. Luk isecite na kolutiće, a pečurke i paprike isecite krupnije. Beli luk se seče na kriške.
U velikom tiganju propržite parčiće mesa, dodajte biber, so i začine. Przite dok ne dobiju zlatnu boju. Posle toga sa rešetkastom kašikom prebacite meso u djuvečaru.
Dodajte narezan luk, paprike, beli luk i pečurke. U tiganju, gde ste pržili meso, sipajte vino i vodu, dodajte so i biber. Kad provri, ostavite da vri jos 5 minuta i prelijte meso u posudi.
Poklopite i stavite u zagrejanu rernu na 190 stepeni. Ostaviti da peče 3.5 sata. Otvorite i dodajte peršun.
Ako želite da se zapeče - skinite poklopac i ostaavite dvadesetak minuta. Ako želite možete dodati 3-4 krompira, oni će se prekuvati (iz ličnog iskustva), ali ipak će biti super.
Po želji možete dodati i drugo povrće - šargarepu, grašak itd.