Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjski ražnjići u djuvečari (recept moje bake)

Svinjski ražnjići u djuvečari (recept moje bake)

LiusiLiusi
Početnik
6147
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
280 min.
Porcije
8
"Bakin djuveč sa svinjskim mesom je ubistveno dobar - obavezno ga probajte!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 5 kilogram od plećke (mozete staviti i rebarca)
  • beli luk - pola gkavice
  • pečurke - 250 g kakve god imate
  • paprike 2 crvene + 1 zelena
  • luk - 7 velikih glavica crnog luka
  • ulje - 1 šolja
  • vino - 1 šolja
  • voda - 400 ml
  • so
  • biber
  • začini - po izboru
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komade srednje veličine. Luk isecite na kolutiće, a pečurke i paprike isecite krupnije. Beli luk se seče na kriške.

U velikom tiganju propržite parčiće mesa, dodajte biber, so i začine. Przite dok ne dobiju zlatnu boju. Posle toga sa rešetkastom kašikom prebacite meso u djuvečaru.

Dodajte narezan luk, paprike, beli luk i pečurke. U tiganju, gde ste pržili meso, sipajte vino i vodu, dodajte so i biber. Kad provri, ostavite da vri jos 5 minuta i prelijte meso u posudi.

Poklopite i stavite u zagrejanu rernu na 190 stepeni. Ostaviti da peče 3.5 sata. Otvorite i dodajte peršun.

Ako želite da se zapeče - skinite poklopac i ostaavite dvadesetak minuta. Ako želite možete dodati 3-4 krompira, oni će se prekuvati (iz ličnog iskustva), ali ipak će biti super.

Po želji možete dodati i drugo povrće - šargarepu, grašak itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: