Piletina žilijen

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840341
Piletina žilijen
Fotografije: Bilyana Vladova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Čujemo Piletina žilijen i znamo da treba da se javimo dijeti i da odložimo sve planirane aktivnosti za danas"

Potrebni sastojci

  • pileće belo meso - 1 komad
  • kiseli krastavčići - 3 - 4 komada
  • pečurke - 150 g
  • slanina - 200 g
  • topljeni sir - 5 - 6 trouglova
  • kačkavalj - 250 g
  • tečna pavlaka - 350 ml
  • maslac - 60 g
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • hleb - 2 - 3 kriške
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi potopite u slanu vodu na oko sat vremena. Nakon toga nasecite meso na trakice (žilijen).

Tiganj ugrejte na vatri i premažite ga polovinom maslaca. U zagrejanom maslacu ispržite pileći žilijen. Dok se piletina prži na žilijen nasecite slaninu, pečurke i kisele krastavčiće. Kada se meso uprži, dodajte mu ostale isečene namirnice. Sve dobro promešajte.

Kada se sve dobro uprži dodajte pavlaku i posolite. Promešajte dobro i pazite da jelo ne zagori. Nakon toga isecite trouglove topljenog sira na dva ili 3 dela i dodajte ih u tiganj. Ponovo promešajte.

Skinite sa vatre. Na kraju narendajte kačkavalj i promešajte sa piletinom da se istopi.

Za to vreme u tosteru prepecite 2-3 kriške hleba. Izgnječite beli luk i promešajte ga sa preostalim maslacem, pa tom smesom premažite tople kriške hleba. Hleb nasecite na trouglove.

Piletina žilijen se sipa u tanjire i oko nje se stavljaju trouglovi hleba kao zalogaji.

Poslužite jelo dok je toplo zajedno sa hladnim belim vinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: