Način pripreme
Nasecite plavi patlidžan na dugačke trake i potopite u slanu vodu da stoje 15-20 minuta, kako bi se izvukla gorčina. Posle toga ih dobro osušite i uvaljajte u brašno.
Ispržite ih na zagrejanom ulju. Posle toga propržite crni i beli luk, dodajte mleveno meso i začine. Dodajte povrće, pečurke i kukuruz.
Dinstajte na tihoj vatri, dok povrće ne omekša.
Umutite jaje i dodajte narendani kačkavalj, makarone, peršun i začine po ukusu.
Podmažite kalup za kuglof. Poređajte ispržene trake od patlidžana, lagano pritiskajući krajeve. Jedan deo traka treba da štrči iz kalupa. Sipajte najpre smesu od povrća i mesa, a zatim smesu od makarona.
Upakujte smesu krajevima patlidžana. Pecite jelo u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30-35 minuta. Izvadite iz rerne, sačekajte da se ohladi i pažljivo okrenite na tanjir.