Hajdučka šubara

08/02/2017
"Šta da vam kažemo, stavite jelo u rernu i kad bude gotovo - opalite jedom i mi ćemo doći. Šalu na stranu , ali Dobrinkina kuvarska imrovizacija je ispala više nego dobra."
Priprema35 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno75 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 951
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ZA TESTO
  • brašno - 400 - 500 g
  • kvasac - 20 g
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • sveže mleko - 250 ml
  • ulje - 2 kašike
  • ZA NADEV
  • svinjsko meso - 1 kg, može i pileće
  • slanina - 200 g
  • luk - 3 - 4 glavice
  • paprike - 4 crvenih pečenih
  • pečurke . 400 g
  • soja sos - 3 - 4 kašike
  • aleva paprika
  • čubar
  • biber
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Razmutite kvasac u toplom mleku i šećeru. Prosejte brašno i zamesite mekano testo od navedenih sastojaka. Ostavete da nadođe, sve dok se ne udvostruči.

Napravite nadev tako što ćete zagrejati mast u dubokom tiganju. Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte sitno iseckanu slaninu, posle toga luk i pečurke. Kada omekane, dodajte pečene paprike, sosa sos i začine.

Kuvajte nadev sve dok ne bude gotov. Osavite da se ohladi. Premesite testo i obložite njime dno i oko zidove tepsije prečnika 26-28 cm. Lepo premažite rastopljenim maslacem i ostavite da nadođe 15-20 minuta.

Sipajte nadev i pecite u rerni na 200 stepeni oko 35 minuta. Na kraju pospite rendanim kačkavaljem.

Ponovo vratite u rernu na nekoliko minuta, čisto da se istopi. Ideju za ovo jelo sam videla na netu, ali sam ga pripremala na svoj način i po svom ukusu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar