Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Dinstani komadi mesa sa pečurkama na maslacu

Dinstani komadi mesa sa pečurkama na maslacu

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Dinstani komadi mesa sa pečurkama na maslacu2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Sečeš, propržiš i jedeš – aromatična đakonija u samo tri laka koraka."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g
  • pečurke - 800 g sveže
  • luk - 1 mala glavica
  • maslac
  • ulje
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite svinjsko meso na male komade ili trakice. Luk sitno nasekajte, a pečurke operite i ako su veće, narežite na trake, dok manje ostavite cele.

U dubokom tiganju zagrejte maslac sa malo ulja i kada se maslac otopi, dodajte meso i pržite nekoliko minuta.

Kada voda koju je otpustilo meso ispari, dodajte pečurke i luk. Pržite tako još malo, dok ne dobije boju koja se Vama dopadne. Neko voli više uprženo, neko manje, tako da sami procenite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: