Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gjozleme»Gozleme (turske palačinke)

Gozleme (turske palačinke)

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Gozleme (turske palačinke)
Fotografije: Djemile Cheshlieva
10 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
20
"Da odamo priznanje i turskoj kuhinji, jer prema ovim gozlemama ne možete ostati ravnodušni."

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 i 1/2 kg
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 2 kom.
  • ulje - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • sir - 500g za nadev
  • jaja - 4 kom. kuvanih i 4 kom. svežih
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejati, napraviti rupu i dodati dva jaja. Dodati so, sirće i ulje i promešati. Postepeno dodavati sveže mleko, vodu, pa umesiti elastično testo.

Testo podeliti na jednake lopte i razviti ih oklagijom u tanke kore. Kuvana jaja usitniti i pomešati ih sa sirom. Dodati sveža jaja i promešati. Gotov nadev posuti po sredini razvijene kore.

Preklopiti suprotne krajeve kore, ponovo posuti nadevom i preklopiti druge krajeve, tako da se dobije nešto nalik kesi. Tako pripremljene gozleme pržiti u zagrejanom ulju sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Ovo isprobavamo obavezno
14.12.2021 12:39