Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Marinirana rebarca iz rerne

Marinirana rebarca iz rerne

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Marinirana rebarca iz rerne
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Rebarca, koja se tope u ustima."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg rebara
  • soja sos - 2 kašike
  • majonez - 2 kašike
  • med - 1/2 kašike
  • kurkuma - 2 prstohvata
  • čubar
  • biber
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
  • so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra isecite na komade. Stavite ih u činiju i preko njih prelijte marinadom od soja sosa, meda, majoneza i začina (bez soli i aleve paprike).

Dobro ih promešajte, pokrijte folijom i stavite u frižider da odstoje najmanje sat vremena. Kad prođe određeno vreme, posolite ih, zatim opet promešajte i poređajte u tepsiju. Posipajte ih alevom paprikom i maslinovim uljem.

Pecite ih oko 35-40 minuta na 200 stepeni ili dok se ne ispeku. Zaista su neverovatna! Probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: