Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Terijaki rebarca iz rerne

Terijaki rebarca iz rerne

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k202
Terijaki rebarca iz rerne
Fotografije: marcheva14
1 / 4
23/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sočna i sa jedinstvenim Terijaki ukusom... nema kako da ih ne probate"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - oko 600 - 700 g
  • soja sos - 2 - 3 supene kašike
  • belo vino - 100 ml, suvi
  • jabukovo sirće - 50 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena, izgnječen
  • đumbir - 1 supena kašika, izrendan svež
  • skrob - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • sok od limuna - 1/2 supene kašike
  • biber - 1 kašičica, sveže samleven
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se stavljaju svi sastojci bez soli. Promešamo žicom dok se ne dobije homogena smesa.

Meso se podeli na odvojena rebra, uvaljalju se u marinadu, stave se u pleh za pečenje, pokrivaju se preostalim sosom. Pokriva se folijom i ostavlja u frižideru najmanje jedan sat ili oko 4 sata.

Pre nego što se stave u rernu sipa se so po ukusu.

Peče se na 180 stepeni oko 45-50 minuta ili dok potpuno ne ostanu na masti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Izgorela rebra ,negde se ?
19.12.2021 15:07