Sočne pržene ćufte

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Sočne pržene ćufte
Fotografije: Stoyanka Rusenova
4 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Prema Siji, tajna sočnih prženih ćufta je u alkoholu sa kojim se mesi mlevenom meso, ali da li je ustinu tako?"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 gr svinjskog vrata
  • teleće meso - 250 g za kuvanje
  • crni luk - 1 glavica
  • biber
  • jaja - 1 kom.
  • majčina dušica
  • prezle - 30 g
  • rakija - 1 supena kašika (votka)
  • peršun
  • prilog
  • prženi krompirići
  • za prženje
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i peršun naseckati na sitno. Meso narezati na parčiće i samleti ga u mašini. Staviti meso u posudu, dodati luk, peršun, začine, jaje i prezle.

Zamesiti, dodati jednu kašiku alkohola i umesiti mleveno meso za ćufte.

Oblikovati okrugle ćufte približno jednake veličine.

Zagrejati ulje u dubokom tiganju i ređati ćufte.

Pržiti ih sa svih strana dok ne dobiju braon boju.

Ćufte vaditi i stavljati na ubrus da se cede.

Servirati sa pivom i prženim krompirićima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: