bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Đuveč»Đuveč Prste da poližeš

Đuveč Prste da poližeš

Đuveč Prste da poližeš
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
14/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Porcije6
"Legenda kaže, da ime ovog đuveča nije dobijeno slučajno, ali za više detalja treba da pročitate bar dve porcije"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 - 700 g
  • krompir - 500 kg
  • suvo meso - 200 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 3 komada
  • paradajz - 3 komada iz konzerve
  • sir - 250 g
  • maslini - 100 g
  • topljeni sir - 100 g
  • crveno vino - 50 ml
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • začin - 1 - 2 kašičice, za svinjetinu
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.

Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.

U đuvečaru sipajte malo ulja. Na dno stavite parčiće sira. Odozgo sipajte smesu iz tiganja. Sipajte oko 1/2 šolje vode i zatvorite.

Pecite na 220 stepeni, oko 1 sat i 30 minuta. Izvadite đuveč i pospite parčićima topljenog sira.

Poklopite i vratite na desetak minuta u rernu. Pospite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: